Ondernemers en initiatiefnemers worden uitgenodigd om ‘een lik’ (het Amsterdamse woord voor gevangenis, maar ook refererend naar een lik verf) te geven en hun idee of ambacht aan de broedplaats toe te voegen. In de ruim 9000m² die beschikbaar is zijn o.a. creatieve professionals, sociale ondernemingen, ambachtslieden en programmamakers gevestigd. Veel van hen werken in co-creatie met bewoners van het AZC of bieden een leer-werktraject aan. Anderen leveren een bijdrage aan de broedplaats door het aanbieden van programma’s of het organiseren van evenementen.
Lola Lik is een publieke plek. Dat betekent dat de poorten open staan en heel Amsterdam welkom is om voor een kop koffie in het café van Refugee Company.
In opdracht van Gemeente Amsterdam-Oost ontwikkelt LOLA (leegstandoplossers Amsterdam) de broedplaats. LOLA creëert een kader waarbinnen energie zich kan nestelen en ontkiemen, en staat voor een organische en flexibele ontwikkeling waarin het proces en niet het eindbeeld leidend is. Het gaat om het faciliteren van de aanwezige energie, het leggen van verbindingen en het ruimte houden voor spontane ontwikkeling en nieuwe kansen die zich voor doen.
De Lola Lik identiteit, het ontwerp & de website implementatie is gerealiseerd door The Visual Theatre.
Foto's: Philippe Bro Fotografie & Me_Marie